Opština Apatin dobila 40 miliona dinara za rešavanje problema atmosferskih voda

Stanovnici ulica Miloša Obilića, Branka Radičevića, Njegoševe, Srednje, Srpskih vladara i Kružnog nasipa, koje spadaju pod slivno područje „Dunavac“, dobro znaju sa kakvom se mukom susreću pri velikim padavinama, naročito ako se nalaze u nižim delovima naselja. Iz razloga što kanalizacija nema kapacitet da uspešno primi svu količinu vode, dolazi do plavljenja objekata i kolovoznih površina.
Da bi se taj problem rešio, napisan je projekat za čiju realizaciju je Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine izdvojila 39.036.691,08 dinara.
Atmosferska voda, sakupljena predmetnim kanalizacionim sistemom evakuiše se u glavni kanal sistema za odvodnjavanje ,,Apatin'', a zatim se putem crpne stanice ,,9-3a Apatin'' prebacuje u reku Dunav.
Rekonstrukcijom atmosferske kanalizacije i rešavanjem problema odvođenja atmosferskih voda, sprečiće se buduće plavljenje najnižih delova naselja i stambenih objekata koji se nalaze u toj oblasti, s tim da ubuduće neće dolaziti do zagušenja crpne stanice, a poboljšaće se i kvalitet života građana opštine Apatin. Takođe, rešava se i problem odvodnjavanja atmosferalija sa kolovoznih i ostalih saobraćajnih površina i unapređenje kvaliteta i zaštita životne sredine.

Nadležni u Opštinskoj upravi Apatin su poručili da je ovo samo jedan od projekata koji se ne finansira iz opštinskog budžeta i da u mesecima i godinama pred nama možemo očekivati još dosta novih projekata koji na najdirektniji mogući način utiču na bolji životni standard svih stanovnika opštine.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar