Opština Apatin dobila 14,2 miliona za mere populacione politike

Opština Apatin uspešno je konkurisala na javni poziv za projekte Кabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku. Dobijena su sredstva u vrednosti od 14.2 miliona dinara za različite mere populacione politike, pre svega one koje se odnose na porast rađanja i unapređenje podrške porodicama sa decom. 

Sredstva će, prema najavama iz Opštinske uprave, biti utrošena u infrastrukturne projekte iz ovih oblasti, kao i u pravcu poboljšanja mera koje opština Apatin već primenjuje na povećanju nataliteta.
 
Radi se o poboljšanju primarne zdravstvene zaštite porodica, kao i o programima u oblasti edukacije i podrške budućim majkama. Pored toga, u planu je da u narednom periodu renoviramo i moderno opremimo sve predškolske kapacitete u opštini, onako kako je to učinjeno u Apatinu i nedavno u Prigrevici“, objašnjava Dubravka Кorać, zamenik predsednika opštine Apatin.
 
Izvor i foto: Info služba opštine Apatin
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar