Oporavak lečenih od raka na Javor planini
Članovi Društva za borbu protiv raka iz Sombora, Apatina i Novog Sada, koji su i članovi novoformiranog  udruženja Vojvodjanska asocijacije lečenih od raka, bili su na kraćem oporavku, u Kušičima na planini Javor, na nadmorskoj visini od 1000 m.
 
Članovi su tokom oporavka, obišli Uvac, popeli se do vidikovca Molitva i videli prelepe meandere zelene reke kao i beloglave supove, vozili se čamcem po jezeru. Obišli su i manastir Dubnica iz XV veka.
 
-Svakodnevno smo radili lagane vežbe jačajući disanje u borovoj šumi, a uveče na radionicama slušali savete lekara hematologa dr Radojke Škorić o održavanju dobre krvne slike, savete medicinske sestre Vesne Imbronjev o pravilnom disanju, o nezi propratnih pojava hemioterapije i zračenja. Biljana Benić je predstavila svoje istraživanje na temu razvoja moderne medicine koja daje veliki značaj učešću i integrativne  medicine. Složili smo se da je najbolji lek vlastita volja i želja da se promenimo posle bolesti i odbacimo negativne misli i sećanja ranijeg života, otvaranje prema ljudima koji nam prijaju i ljubavi najbližih i svih dobronamernih. Otac medicine Hipokrat je pre 2500 g rekao - Daj čoveka prvo lepu reč pa onda lek – rekli su u Društvu
 
 
 
 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar