Omladinski aktivisti iz Srbije učestvuju u sonćaskoj inicijativi

Od početka juna realizuje se projekat pod nazivom Gde je ruralni omladinski rad u Srbiji? čiji je nosilac Centar za kulturu i obrazovanje Sonta. Nakon prvog susreta omladinskih radnika u Sonti i Apatinu sada je realizovan glavni deo projektačetvorodnevni događaj održan u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima. Glavni deo projekta, koji je okupio učesnike iz Zapadnobačkog, Južnobačkog, Sremskog, Braničevskog i Pčinjskog okruga, vodili su Slađana Vlatković i Nikola Dobrijević.   

Učesnici projekta su izlistavali probleme sa kojima se susreću omladinski radnici u ovim područjima i kojim aktivnostima bi mogli da doprinesu rešenju konkretnih problema. U narednom periodu učesnići će organizovati radionice u svojim lokalnim zajednicama kako bi pomogli donošenju prvog nacrta strategije za razvoj omladinskog rada u ruralnim krajevima Srbije. Ovaj dokument, zajedno sa rezultatima projekta biće predstavljen na javnoj konferenciji u Novom Sadu koja je zakazana za 25. oktobar
 
Sonta je najmanje naseljeno mesto u Srbiji koje ima akreditovanu omladinsku organizaciju. Omladinski rad u selima i manjim gradovima je slabo razvijen, te je inicijativa za rešavanje ovog problema potekla iz Sonte do sad uključila brojne partnere iz Srbije. 
 
Projekat Gde je ruralni omladinski rad u Srbiji? realizuje CEKOS zajedno sa Pokretom gorana Vojvodine, Balkan IDEA iz Novog Sada, Urban Stream iz Požarevca i Nacionalnom asocijacijom praktičara/ki omladinskog rada, a uz podršku Evropske omladinske fondacije Saveta Evrope
 
  

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar