Omeđavanje atarskog puta u Bačkom Bregu

Zbog učestalih uzurpacija atarskih puteva koji su u javnoj svojini grada Sombora, lokalna samouprava je u skladu sa Odlukom o zaštiti poljoprivrednog zemljišta, useva i zasada, poljskih puteva i kanala od poljske štete, odlučila da stane na put ovoj pojavi i izdala je naloge za omeđavanje uzurpiranih – odoranih atarskih puteva.

Odeljenje za poljoprivredu i zaštitu životne sredine sa ovim aktivnostima krenulo je 2017. godine u novembru mesecu i do sada je izvršeno kolčenje-omeđavanje jednog atarskog-poljskog puta u k.o. Aleksa Šantić, jednog atarskog-poljskog puta u k.o. Riđica i atarskog puta u k.o. Rastina, a u petak, 27. jula, pristupilo se omeđavanju atarskog puta u k.o. Bački Breg, s tim da je prema uzurpatorima postupljeno u skladu sa propisima.
 
Omeđavanju puta u k.o. Bački Breg prisustvovao je Darko Radulović član Gradskog veća za oblast poljoprivrede, koji je istakao da se sa uvođenjem reda u korišćenje javne svojine grada Sombora nastavlja i da Odeljenje za poljoprivredu priprema omeđavanje atarskih puteva i u drugim seoskim mesnim zajednicama.
 
Pre izdavanja naloga za kolčenje atarskog puta na terenu, kao i do sada, o istom će se obavestiti mesna zajednica na čijoj teritoriji se nalazi predmetni put, radi upoznavanja građana o danu i vremenu kolčenja konkretnog atarskog puta, rekao je Radulović i upozorio zakupce državnog poljoprivrednog zemljišta kao i vlasnike katastarskih parcela koje se međe sa atarskim putevima da prestanu sa daljom uzurpacijom poljskih puteva. U suprotnom, Odeljenje za poljoprivredu će postupiti u skladu sa Odlukom o zaštiti poljoprivrednog zemljišta, useva i zasada, poljskih puteva i kanala od poljske štete i podneti prekršajnu prijavu protiv lica koje uzurpira poljski put.
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar