Oko 2000 građana iskoristilo mogućnost besplatnih preventivnih pregleda u opštini Кula

Preko sto građana iskoristilo je tokom poslednje akcije priliku, da bez zakazivanja i zdravstvenih knjižica obavi preventivne specijalističke preglede u Domu zdravlja u Кuli. Ovo je bila poslednja ovogodišnja akcija preventivnih pregleda, u kojoj su pacijenti mogli da obave analizu šećera u krvi, izmere krvni pritisak, urade EКG i ultrazvuk stomaka.

Ono što mogu da kažem je da smo mi kao zdravstveni radnici izuzetno zadovoljni, jer veliki broj naših sugrađana je pokazao brigu o svom zdravlju, a svesni smo da je preventiva vrlo bitna u smislu lečenja, jer samo pravovremena dijagnostika dovodi do adekvatnog lečenja”, kaže dr Zdravko Ševin, direktor Doma zdravlja u Кuli.
 
On takođe ističe da su preventivni pregledi sprovedeni u svim naseljenim mestima naše opštine, kao i to da će ovakvi pregledi biti sprovedeni i naredne godine.
 
Ja bih samo ponovio definiciju Svetske zdravstvene organizacije, da zdravlje nije samo odsustvo bolesti, nego potpuno fizičko, psihičko i socijalno blagostanje.”
 
Ono što je važno naglasiti je da je sa radom počeo i oftalmolog, te se preporučuje svim građanima kojima je potrebna ovakva vrsta pregleda da se jave svom izabranom lekaru, a koji će im taj pregled zakazati.
 
Izvor: kula.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar