Odžacima ugovor za izradu planskih dokumenata javne i razvojne politike

Predsednica Opštine Odžaci Latinka Vasiljković prisustvovala je svečanom uručenju ugovora za sufinansiranje projekata Izrada Analize implementacije postojećih strateških dokumenata Opštine Odžaci sa rokom važenja do 2020. u Pokrajinskoj vladi.

Opštine će sredstva iskoristiti za izradu planskih dokumenata kojima se definišu javne i razvojne politike u njihovim lokalnim sredinama. Tu se pre svega misli na analizu rezultata po postojećim planskim dokumentima koji su važeći do 2020. godine, ali i na adekvatnu pripremu za izradu planova razvoja na lokalnom nivou za period od 2021. do 2027. Svi gradovi i opštine na teritoriji Srbije moraju imati usvojene planove razvoja do 1.1. 2021. godine.

Pokrajinska vlada je podržala ukupno četrnaest gradova i opština u Vojvodini, te je za sufinansiranje projekata iz pokrajinskog budžeta izdvojeno ukupno 9,3 miliona dinara. Na ovogodišnjem konkursu osim projekta Opštine Odžaci podržani su projekti Sečnja, Srbobrana, Bača, Sremskih Karlovaca, Pančeva, Kule, Šida, Nove Crnje, Iriga, Žitišta, Kikinde, Sremske Mitrovice i Opova.

Pokrajinska vlada će u sledećoj godini sa 45 miliona dinara sufinansirati izradu novih planskih dokumenata, odnosno, planova razvoja u svih 45 gradova i opština u Vojvodini, u skladu sa novim Zakonom o planskom sistemu, po jasno definisanoj metodologiji.

 

 
 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar