Odžaci: Unapređenje položaja korisnika usluga socijalne zaštite

Centar za socijalni rad Odžaci u 2019. godini planira da sprovede aktivnosti u cilju unapređenja svog rada i položaja korisnika kojih na evidenciji ima više od 3.000, a radi se o deci i mladima bez roditeljskog staranja i sa invaliditetom, odraslim i starim licima koja su u stanju socijalne potrebe.

Direktorka te ustanove, Gordana Lukić, izjavila je za Radio Odžake da će realizacija navedenih projektnih aktivnosti zavisiti od ishoda konkursa na koje će aplicirati Centar za socijalni rad.
 
Planirane aktivnosti, kako prenosi Radio Odžaci, odnose se na sprečavanje vršnjačkog nasilja, promovisanje obaveznog školovanja, usvojenja, razvoj porodičnog smeštaja, ekonomsko osnaživanje žena u seoskim sredinama, a posebno je istaknut značaj unapređenja informisanosti građana o pravima i uslugama socijalne zaštite. 
 
Izvor i foto: ico.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar