Odžaci: Stipendije za sedamnaest studenata deficitarnih zanimanja

Sedamnaest studenata iz opštine Odžaci koji se školuju za deficitarna zanimanja dobilo je opštinsku stipendiju u visini od 80.000 dinara, koja će im biti isplaćena u deset rata tokom ove školske godine.

Ugovore sa korisnicima stipendija u petak je svečano potpisala predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković i tom prilikom istakla da meru stipendiranja studenata deficitarnih struka lokalna samouprava sprovodi četvrtu godinu zaredom.
 
- Lista deficitarnih zanimanja napravljena je na osnovu potražnje na tržištu rada za određenim visokoobrazovanim profilima, gledali smo kakav kadar nedostaje našoj privredi, našem školstvu, obrazovanju, zdravstvu. U tome smo imali podršku Nacionalne službe za zapošljavanje – rekla je Vasiljković.
 
Nakon sprovedenog konkursa doneta je odluka da se po jedna stipendija dodeli za diplomiranog inženjera elektrotehnike, mastera mehatronike, diplomiranog farmaceuta, mastera geodezije, profesora matematike, profesora fizike, diplomiranog inženjera mašinstva, diplomiranog logopeda, doktora medicine, diplomiranog inženjera saobraćaja i profesora hemije.
 
Po dve stipendije su dodeljene za diplomiranog inženjera mehatronike, diplomiranog inženjera geodezije i diplomiranog stručnjaka iz oblasti informacione tehnologije.
 
Predsednica Latinka Vasiljković je u obraćanju akademcima poželela puno uspeha u daljem školovanju i izrazila nadu da će se ovi mladi ljudi po završetku studija vratiti u svoju opštinu koja ih je podržala u radu i školovanju.
 
Najveći broj studenata koje će stipendirati lokalna samouprava dolazi sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.
 
- Stipendija je podsticaj da se vratimo nazad u našu opštinu i da najpre ovde probamo da nađemo posao u struci. Drago mi je što je najveći broj stipendista sa mog fakulteta koji je jedan od najvećih i najorganizovanijih u Srbiji. Moja poruka budućim studentima je zato da se odluče za FTN i da prate svoje snove, kao što sam i ja bio uporan i evo sada sam četvrta godina – kaže Nenad Rađenović, student saobraćaja i transporta na FTN-u.
 
Stipendija opštine Odžaci za studente deficitarnih struka akademcima će biti isplaćivana za period od oktobra ove do jula naredne godine, u jednakim mesečnim ratama od po 8.000 dinara.

Izvor i foto: ico.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar