Odžaci: Obeležavanje Svetskog dana borbe protiv side

Svetski AIDS dan okuplja ljude širom sveta sa ciljem usmeravanja pažnje na HIV pandemiju. Ovaj dan, koji se ove godine 30. put obeležava u svetu, pruža priliku da predstavnici vlada, državnih institucija i zdravstvenih ustanova u saradnji sa ostalim partnerima informišu javnost o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, značaju testiranja na HIV i načinima zaštite od navedene infekcije.

Ovogodišnja kampanja u Republici Srbiji se realizuje pod sloganom SAZNAJ SVOJ STATUS“.
 
Povodom 1. decembra – Svetskog dana borbe protiv side u OŠ „Miroslav Antić“ u Odžacima, Crveni krst Odžaci je realizovao predavanje na temu Prevencije HIV/AIDS-a.
- Za predavača smo angažovali dugogodišnjeg saradnika naše organizacije Dr Gordanu Cvetić iz Zavoda za javno zdravlje Sombor. Ciljna grupa su učenici sedmih razreda ove škole. Danas je realizovana i ulična manifestacija – uređenje štanda sa podelom edukativnog materijala, kažu u Crvenom krstu Odžaci.
 
Izvor i foto: Crveni krst Odžaci
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar