Održano predavanje u organizaciji Društva za borbu protiv raka Apatin

U Narodnoj biblioteci” Miodrag Borisavljević” u Apatinu, održano je predavanje dr Tamare Klikovac, psihoonkologa Instituta za onkologiju i radiologiju Kliničkog centra Srbije, u organizaciji apatinske sekcije Društva za borbu protiv raka Sombor.

Dr Tamara Klikovac je istakla značaj psihoonkologije koja zajedno sa drugim medicinskim disciplinama učestvuje u lečenju i osnaživanju pacijenata lečenih od raka i njihovih porodica. Dr Klikovac je posebno istakla značaj udruženja pacijenata kakvo je ovo iz Apatina, za bolji kvalitet života onkoloških bolesnika.
 

Obeležavajući Svetski dan palijativne nege, svi su se složili da se moraju založiti za bolju institucionalnu brigu o teškim bolesnicima, za društveni i zdravstveni sistem u kome će pored otklanjanja bola biti omogućeno i zadovoljenje njihovih drugih fizičkih, psihosocijalnih i duhovnih potreba.


 

Pre predavanja, članovi Društva iz Sombora i Apatina su obišli ” Park dostojanstva” u centru grada, u kome je pre četiri godine zasađemo 700 lukovica narcisa, simbola koji poziva na brigu o starima i bolesnima.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar