Održani Dunav soja Dani polja u Lugovu

Šesti po redu, Dunav soja Danu polja koje su zajednički organizovali Institut za ratarstvo i povrtarstvo, kompanija Belchim i Dunav Soja udruženje održani su u Lugovu. Ove godine okupilo se preko 300 najvećih proizvođača, ali i prerađivаča, izvoznika i kupaca soje iz regiona i Evrope. U saradnji sa preko 20 partnera, predstavnikа vodećih semenskih i hemijskih kuća, kao i najsavremenije mehanizacije, prikazan je najbolji sortiment i najnovije tehnologije u održivoj proizvodnji soje u regionu i Evropi, preporučene od strane Dunav Soja udruženja. 

-Iz poslednjeg roda soje sertifikovano je i izvezeno na evropsko tržište preko 60 000 t soje u Dunav Soja kvalitetu, a ove godine potražnja za sojom sertifikovanom po Dunav Soja standardu je još veća i očekuje se nov porast količina, što je velika šansa za naše poljoprivredne proizvođače - rekla je dr Jovana Đisalov ispred Dunav Soja udruženja.  
 
-Na Dunav Soja danima polja predstavili smo dve kombinacije preparata našim proizvodjacima, koji predstavljaju sveobuhvatno i vrlo efikasno rešenje u proizvodnji soje. Naši preparati su ujedno i preporuka Dunav Soja udruženja proizvođačima, s obzirom da predstavljau praksu odobrenu u i Evropskoj Uniji, koja je i glavna destinacija za izvoz Dunav Soja sertifikovane soje -  izjavio je Vladimir Vasojević, direktor kompanije Belchim.    
 
-U prvoj godini rada u Srbiji, kompanija je postala najveći izvoznik soje, što pokazuje našu ozbiljnu nameru u pozicioniranju na srpskom i regionalnom tržištu. Verujemo da srpska soja kroz zajednički projekat sa Dunav Soja udruženjem ima šansu da sebi otvori vrata izvoznih, najatraktivnijih tržišta - rekao je Milan Rakita, direktor kompanije Sodrugestvo Balkans. 
 
 
 
 
 
 
  

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS