Održani Dani tradicije u Kuli

Manifestacija Dani tradicije, 12 po redu, održana je u subotu na sportskim terenima Gedera u Kuli. Manifestacija, koju je organizovao Mađarski kulturni centar Nepker otvorena je dolaskom višečlane delegacija iz pobratimljenog grada Kaloče u Mađarskoj, koja je došla Dunavom veslajući u kanuima.

Nakon dočeka domaćini su zajedno sa gostima pogledali pozorišnu predstavu na već postavljenoj bini u Gederu koju prikazuje putujuće pozorište iz Mađarske. U okviru manifestacije posetioci su učestvovali u tradicionalnom kuvanje ovčijeg paprikaša. Ove godine čak 63 ekipe se prijavilo za tačmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša, što je najviše od kad se manifestacija održava. 

U delu kulturnog programa nastupile su sekcije Nepkera, KUD Srbija i članova Doma kulture iz Ruskog Krstura, a tokom celog dana za decu je bila obezbeđena igraonica kao i posebno mesto za izvođenje rukotvorina i izradu grčarskih radova i demonstracija streličarstva.

Na turniru u malom fudbalu učestvovalo je pet ekipa iz Bačke Topole, Kanjiže, Kaloče, Sente i Kule.

-Dani tradicije, pre svega, predstavljaju kulturno stvaralaštvo Mađarskog naroda koji živi u našoj Opštini, ali su to i Dani srpskog gostoprimstva, jer pokazuje naš odnos prema svim narodima koji ovde žive - rekao je predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić.   
 

 


Foto:Željko Vorinski
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar