Održana Svetosavska Akademija
30.11.-0001.

U Domu kulture u Apatinu pred punom dvoranom juče je održana Svetosavska akademija. Nakon intoniranja himne Sveti Sava u izvođenju gradskog hora  „Jedninstvo“ iz Apatina, profesorica srpskog jezika i književnosti Snežana Milosavljević govorila je besedu o Svetom Savi. Potom je usledio kulturno umetnički program nastupom KUD „Dunav“ iz Apatina i KUD-a iz Ruskog grada Kostome.

Gosti iz Rusije, čiji Mešoviti ansambl čine velikim delom deca uzrasta od 6-10 godina članovi su Koreografske trupe Dans-vojaž (putujući plesači), Pozorišnog studija Slovo i KUD-a Venac svojom izvedbom  spleta pesama, plesova i igara zasenili su  sve prisutne. Vođa Ansambla Tatjana Asafora predala je pogaču u znak  Srpsko Ruskog prijateljstva predsedniku Dr Živoradu Smiljaniću, a potom održala kratak govor .„Mi smo prešli preko 2000 kilometara, i 57 sati putovoli kroz Evropu kako bi stigli na proslavu srpskog sveca Svetog Save. I to nam nije bilo teško jer smo znali da nas u Srbiji u Apatinu čeka topao i prijateljski srpski narod.“ rekla je Asafora.

Na Svetosavskoj akademiji pored predstavnika vlasti opštine Apatin, sveštenstva crkvene opštine Apatin,  građana  prisustvovala  je i delegacija Republike Srpske Krajine na čelu sa narodnim poslanikom Miloradom Buhom. 

U produžetku obeležavanja Savindana,  danas će biti proslavljena slava  OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Apatinu  sa početkom u 18 časova i 30 minuta u holu škole. U Pigrevici dan Setog Save biće obeležen uz kulturno umetnički program  Ruskog ansambla i Kud-a „Prigrevica “ iz Prigrevice u Domu kulture u 18 časova.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar