Održana svečana sednica povodom Dana oslobođenja opštine Apatin

Povodom 24. oktobra, Dana oslobođenja opštine Apatin, i ove godine je organizovana svečana sednica.


Sala je bila popunjena do poslednjeg mesta, a među prisutnima su, osim odbornika SO Apatin, bili i predstavnici opština Sombor, Odžaci, Kula i Vrbas, predstavnici kulturnog i javnog života, kao i predstavnici verskih zajednica. Čestitke su uputile bratske opštine Nevesinje i Vinica, kao i opština Istočno Novo Sarajevo, opština Zubin Potok, grad Novi Sad, opštine Inđija i Pećinci.


Na samom početku svečanosti, gostima se obratio predsednik SO Apatin, Milan Škrbić, nakon čega je usledila himna Bože pravde, u izvođenju Gradskog hora Jedinstvo iz Apatina.


Prisutnima se obratio i predsednik opštine Apatin, Radivoj Sekulić.

Nastupili su i učenici Osnovne muzičke škole Stevan Hristić iz Apatina, kao i njihovi profesori.

Opština Apatin svake godine, na Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu, dodeljuje nagradu ,,24. oktobar'' najistaknutijim pojedincima i kolektivima. Ove godine, u okviru svečane sednice, prestižno priznanje dodeljeno je u obliku Povelje sa novčanom nagradom u iznosu od 50.000 dinara. Nagrade je uručio predsednik opštine Apatin, Radivoj Sekulić, a osim već navedenog, laureati su dobili i poklone u vidu slika koje su dar korisnika Dnevnog boravka za osobe sa fizičkim invaliditetom i intelektualnim teškoćama, a koji radi pri Centru za socijalni rad u Apatinu.

Dobitnici ovogodišnje oktobarske nagrade su Atila Tumbas, predložen od strane Grupe građana čiji je predstavnik Atila Hodovanj, za izuzetna dostignuća u oblasti privrede.


Goran Vezmar, predložen od strane KK Dunav, za rezultate u oblasti sporta.


Dr Vladimir Marković, predložen od strane Grupe građana, za najistaknutijeg radnika u oblasti naučno - istraživačkog rada.

Dušan Gladić, predložen od strane Milorada Baste, za izuzetna dostignuća u oblasti kulture i obrazovanja.

Apa - Futsal Apatin, predložen od strane Dnevnog boravka za osobe sa fizičkim invaliditetom i intelektualnim teškoćama, za najveći doprinos u oblasti humanitarnog i socijalnog rada.

Kulturno - umetnički deo programa završen je nastupom pevača GKUD-a Dunav iz Apatina, Muzičke škole Stevan Hristić i Gradskog hora Jedinstvo.

Po završetku svečane sednice, upriličen je koktel za goste, učesnike programa i domaćine.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar