Održana Svečana akademija povodom Dana opštine Kula

U prepunoj sali Kulturnog centra Kula održana je Svečana akademija povodom obeležavanja Dana opštine Kula. Pored predstavnika opštine Kula, svečanoj sednici su prisustvovali predstavnici zapadno-bačkog okruga, susednih opština, brojni preduzetnici i gosti. Na svečanoj sednici je pored prigodnog programa prikazana video prezentacija o opštini Kula i aktivnostima lokalne samouprave.

- Kao što se u istoriji godine broje pre i posle Hrista, tako se i godine u ovim našim krajevima broje pre i posle 16.novembra 1918. godine, ovim rečima je počelo obeležavanje Dana opštine Kula.
 
Na scenu je prvo izašao mešoviti hor D.K. Ruski Krstur, koji je izveo himnu Republike Srbije, a zatim i kamerni sastav nastavnika Škole za osnovno muzičko obrazovanje Kula, koji je izveo kompozicije „Uspavanka sinu Vladimiru“ i „Srpkinja“, slavnog kompozitora Isidora Bajića, rođenog Kuljanina. Takođe, izvedena je i kompozicija Kamia Sen Sansa „Labud“.
 
Poštujući tradiciju i običaje, gostima se obratio i domaćin, predsednik Privremenog organa opštine Kula, Velibor Milojičić.
 
Večerašnja svečanost ima poseban značaj s obzirom da se obeležavaju dva velika jubileja, tu mislim na 100 godina od završetka Velikog rata i 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji. Kada vidim rezultate rada u ovoj godini, ja zaista mogu da kažem da sam ponosan što sam na čelu lokalne samouprave koja je uspela da u jednoj godini realizuje ono što verovatno nije realizovano u prethodnih nekoliko decenija. Ništa od toga nije palo sa neba, prethodnih godina se radilo mnogo, veliki broj ljudi je radio na svim ovim projektima i večeras želim da se zahvalim svim ljudima koji su sa mnom u timu kao i sve ove prethodne godine radili na ovome.
 
On se takođe zahvalio organima republičke i pokrajinske vlasti na velikoj pomoći u realizaciji svih projekata na teritoriji opštine Kula i istakao da će nastaviti da se radi u svim oblastima i sferama života, kako bi naša sredina postala bolja, lepša i naprednija.
 
Za kraj, nastupio je i folklorni ansambl KUD „Srbija“ iz Kule, nakon čega su gosti pozvani na koktel.
 
Izvor: kula.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar