Održana sednica Štaba usled pogoršanja epidemiološke situacije u opštini Kula

Štab za vanredne situacije opštine Kula zasedao je danas povodom pogoršanja epidemiološke situacije na teritoriji opštine Kula. Osim toga, tema sednice bila je i imunizacija i problematika vezana za Dom za stare i penzionere. Na sednici je ustanovljeno da u proteklom periodu, na dnevnom nivou, imamo dvocifren broj zaraženih i da su to uglavnom mlađe osobe, starosne dobi 18, 19 pa čak i 16 godina. S obzirom na to da su određeni ugostiteljski objekti pravili dnevne žurke uprkos merama zabrane koje su još uvek na snazi, u narednim danima će inspekcija u saradnji sa policijom vršiti pojačanu kontrolu ugostiteljskih objekata sa posebnim fokusom na one za koje je utvrđeno da se ne pridržavaju propisanih mera. Rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove Opštinske uprave Kula Miladin Pikula istakao je da se na sahranama epidemiološke mere sve manje poštuju. 

S tim u vezi, komunalna preduzeća će vršiti dodatni nadzor kao i dezinfekciju objekata, odnosno kapela. Što se tiče imunizacije, komandant Štaba za vanredne situacije, Damjan Miljanić, rekao je da sve ide po predviđenom planu, bez zastoja. On je dodao da vlada veliko interesovanje građana za vakcinaciju i da je do sada vakcinisano preko 2300 građana opštine Kula. Posebna tačka dnevnog reda bila je pitanje Doma za stare i penzionere Kula i nemogućnost njihovog izlaska napolje već godinu dana zbog situacije sa korona virusom o čemu je obavešteno i nadležno Ministarstvo i na čemu se intenzivno radi kako bi se našlo najbolje rešenje. Komandant Štaba se dotakao i obeležavanja 8. marta i postavljanja tezgi u centru Kule, gde je zaključio da do toga neće doći ukoliko ne dođe do poboljšanja epidemiološke situacije i smanjenja broja zaraženih ali će se o tome još odlučivati u narednom periodu. 

Na sednici je rečeno da je prosečna starosna sruktura obolelih u opštini Kula 45 godina.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS