Održana sednica Saveta za zapošljavanje opštine Odžaci

Juče je u kabinetu predsednika opštine održana je sednica Saveta  za zapošljavanje opštine Odžaci. Sednici su prisustvovali: predsednik Saveta Ljubomir Belić, Miroslav Кondić, zamenik predsednika opštine i članovi Saveta Aleksandra Rašetić ispred NSZ - Ispostava Odžaci, Vanja Кosovac i Jelena Babić.  Sednica je sazvana radi utvrđivanja Predloga Lokalnog akcionog plana zapošljavanja opštine Odžaci za 2019. godinu.

Odlukom o budžetu opštine Odžaci za 2019. godinu, za realizaciju mera i programa aktivne politike zapošljavanja, izdvojena sredstva u iznosu od 6.600.000,00 dinara.
 
Predložene su sledeće mere i programi aktivne politike zapošljavanja:
 
1. Javni radovi,
2. Podrška samozapošljavanju,
3. Subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih,
4. Program stručne prakse.
 
Realizacijom mera i  programa iz  LAPZ lokalna samouprava će uticati  na rast zapošljavanja i održivo povećanje zaposlenosti.
 
Savet za zapošljavanje opštine Odžaci, kao radno telo predsednika opštine, upućuje Predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja opštine Odžaci za 2019. godinu predsednici opštine mr Latinki Vasiljković na donošenje.
 
Izvor i foto: odzaci.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar