Održana sednica Saveta za privredu
Danas je u velikoj sali Skupštine opštine Kula održana sednica Saveta za privredu na kojoj je predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić upoznao prisutne sa trenutnom situacijom oko pandemije korona virusa, kao i sa stanjem u opštinskom budžetu. Zbog novih okolnosti, kako kaže Miljanić, na narednoj sednici SO Kula biće usvojen rebalans budžeta. Prema njegovim rečima neće se raditi planirani infrastrukturni projekti, dok će se nastaviti sa projektima koji su u toku ili se realizuju u saradnji sa državom.
On je podsetio da je opština Kula među prvima u Srbiji donela mere povodom suzbijanja korona virusa, otvorila savetovalište i Kol centar, kao i da je elektronska pijaca bila primer dobre prakse i za druge lokalne samouprave u Srbiji. „Opština će i dalje preduzimati neophodne korake u skladu sa situacijom, a do kraja ovog meseca biće održani sastanci sa vrbaskom i crvenačkom Šećeranom oko transporta tokom sezone, a zbog radova na deonici puta Vrbas – Crvenka. Takođe, u planu je i radni sastanak sa Lokalnom akcionom grupom „Srce Bačke“ i Udruženjem preduzetnika opštine Kula a povodom novih mera i aktivnosti.
Sastanku su prisustvovali predstavnici Novosadskog humanitarnog centra iz Novog Sada, koji su istakli značaj lokalnog partnerstva za zapošljavanje i okupljanja svih aktera koji mogu da doprinesu zapošljavanju.
Miloš Danilov iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Kula je istakao da postoji odlična višegodišnja saradnja sa Novosadskim humanitarnim centrom, te da su u planu nove aktivnosti u sklopu projekta SEED step 3.
„Naš cilj je da stvorimo uslove za zapošljavanje ugroženih kategorija ljudi, sa posebnim akcentom na mlade i žene“, kaže Danilov.
Aleksandar Nastić, direktor Srednje stručne škola iz Crvenke je najavio da 1. septembra ove godine kreće dualno obrazovanje u saradnji sa fabrikom „Jafa“ iz Crvenke, gde će prehrambeni tehničari iz Srednje stručne škola biti angažovani. Osim predsednika opštine Kula, sastanku su prisustvovali članovi Saveta za zapošljavanje i predstavnici javnog i privatnog sektora.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar