Održana sednica Aktiva direktora škola u Kuli

Aktuelna epidemiološka situacija – infekcija koronavirusom u zemlji i inostranstvu, kao i preduzimanje preventivnih mera bili su tema sastanka Aktiva direktora škola u Kuli. Na sednici su doneti zaključci da se posveti posebna pažnja informisanju građana. Opština je uradila plakate koji će biti postavljeni na svim javnim ustanovama, u svim školama, vrtićima, domovima zdravlja, mesnim zajednicima.

Opština Kula je opredelila preko 3 500 000 dinara za nabavku higijenskih sredstava za škole i predškolske ustanove, a preporuka je i da se svi skupovi gde može biti više od 50 ljudi otkažu.

Sednici je prisustvovao i direktor Doma zdravlja Kula dr Žarko Ševin, koji je naglasio da nema mesta za paniku, ali da ima mesta za oprez. Apelovao je na sve građane da maksimalno pojačaju mere lične higijene, da slušaju savete lekara i istovremeno informisao javnost da ukoliko imaju povišenu temperaturu, kašalj, pojačan sekret iz nosa, kijavicu, otežano disanje i uopšte stanje slično gripu, da bi bilo najbolje da telefonskim putem kontaktira nadležnu ambulantu kako ne bi njegov boravak u čekaonici bio rizik za dalje širenje infekcije. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar