Održana obuka za korisnice na nivou objekta U ISEM bazi

18. juna u računarskoj sali Tehničke škole sa domom učenika u Apatinu održana je obuka za korisnike na nivou objekta u ISEM ( informacioni sistem energetskog menadžmenta) bazi. Obuka je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva Rudarstva i Energetike Vlade republike Srbije UNDP organizacije kao i agencije Quiditta, Opštinske uprave opštine Apatin i Energetskog menadžera opštine Apatin.

Naime obuku su prošli po jedan radnik iz svake javne ustanove i javnog preduzeća te je to jedan od bitnih momenata ka uspostavljanju sistema energetskog menadžmenta na području lokalne saomuprave opštine Apatin.

Uspostavljanjem jednog ovakvog sistema koji detaljno prati stvarni utrošak energenata po svim javnim objektima stvoriće se jasna slika gde i kako je potrošnja energenata alarmantna i uputiti na rešavanje takvih problema po prioritetu, takoće svi podatci o utrošku energenata biće dostupni i transpsrentni svima koji steku uslove i status „gosta“ u ISEM bazi.

S toga je ovakav pristup veoma značajan kao i obuka koja se sprovedena kako bu u narednom periodu mogle da se odrede prioritetne mere tako da se ostvare maksimalne uštede kroz račune za energentne što će značajno uticati na budžet opštine Apatin u smislu smanjenja troškova, a takođe se otvara mogućnost da se ta sredstva preusmere na druge investicije.

Izvor: Info služba Opštine Apatin
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar