lokacija: Apatin
objavljeno: 09.03.2018.

Održana konferencija povodom projekta Kancelarije za mlade „Apatin - moj grad“

Društvo
U prostorijama Javnog preduzeća za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin održana je konferencija za medije povodom projekta "Apatin - moj grad" čiji je nosilac Kancelarije za mlade opštine Apatin. Projekat se realizuje u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Apatin i Javnim preduzećem za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin, a svoju podršku je dalo i Udruženje Nemaca "Adam Berenc". 
 
Na konferenciji za medije prisustovali su Milana Srdić, koordinator Kancelarije za mlade, Ljiljana Krec, vd direktora JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin, Nemanja Jović, direktor Turističke organizacije opštine Apatin i Boris Mašić, predsednik Udruženja Nemaca "Adam Berenc". 
 
Konferenciju je otvorila Milana Srdić koja je istakla da je glavni cilj projekta edukacija i širenje svesti omladine i dece o kulturnoj i istorijskoj baštini, kao i prirodnim potencijalima kojima raspolaže opština Apatin. Tokom prethodne nedelje, održane su prezentacije projekta u apatinskim srednjim školama, gde su zainteresovani učenici imali prilike da se detaljnije upoznaju sa projektom, kao i da se prijave za učešće u istom. Nosilac kompletnog projekta je KZM, a sve aktivnosti u okviru projekta su besplatne, istakla je Srdić.
 

 
U svom izlaganju, Nemanja Jović, je istakao da će projekat biti sproveden u dve faze. Prva faza počinje 19. marta kada će biti organizovane edukativne ekskurzije u trajanju od sedam dana, što uključuje obilazak kako Apatina, tako i svih sela apatinske opštine. Kroz sedam izleta deca će se upoznati sa turističkim atrakcijama i kulturno-istorijskim nasleđem Apatina.
 
Jović je dodao da će na ovim izletima učesnici aktivno učestvovati, a nakon završetka prve faze projekta deca će moći da se opredele da li će tu da završe svoje učestvovanje ili će ga nastaviti kroz njegovu drugu fazu.
 

 
Ljilana Krec, vd direktora JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin, objasnila je da druga faza projekta podrazumeva uključivanje i dece od prvog do četvrtog razreda osnovne škole gde će im učenici srednjih škola biti vršnjački edukatori koji će im organizovati izlete uz podršku rukovodioca projekta. Vršnjački edukatori će imati priliku da se bave istraživačkim radom na zadatu temu, i za njih će biti organizovane ekskurzije u Hrvatsku, Mađarsku kao i studijsko putovanje u Nemačku. Istraživački rad će biti predstavljen u formi kratkog filma, a najuspešniji će biti nagrađen novčanom nagradom. Prezentacija celog projekta i istraživačkog filma će biti predstavljen tokom apatinskih ribarskih večeri što ujedno predstavlja i završetak projekta.


Na kraju konferencije obratio se i predsednik Udruženja Nemaca „Adam Berenc“ Boris Mašić je izrazio zadovoljstvo zbog učešća u projektu i istakao brojne potencijale apatinske opštine sa kojima će učenici imati priliku da se upoznaju kroz ovaj projekat u narednom periodu.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Nakon Svilojeva i Prigrevice, i u Sonti su se održale kvalifikacije za "Zlatni kotlić Apatina" za 2018. godinu....

Ronilačke igre kampa Šimuni je jedinstven događaj koji svake godine privuče mnoštvo ronioca i zaljubljenika u podvodne sportove....

Opština Apatin obaveštava pčelare i stočare da je raspisala dva nova konkursa, jedan za dodelu bespovratnih sredstava za...

Održane kvalifikacije kuvara ribljeg paprikaša za "Zlatni kotlić" 55.Apatinskih ribarskih večeri bile su prilika za razgovor sa Miletom...

Nacrt odluke o osnovnoj podršci detetu i učeniku biće na javnoj raspravi do 29. juna 2018. godine, a...

Članovi projektnih timova zaduženih za sprovođenje i realizaciju projekta „Socijalno preduzetništvo za žene u ruralnim područjima“  održali su...