Održana još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Crvenom Krstu Sombor

U okviru akcije dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Crvenog krsta Sombor, i juče su se dobrovoljni davaoci ove dragocene tečnosti odazvali u velikom broju.

Na akciju se odazvala 63 davaoca od kojih je njih 48 dalo krv.

Po rečima Dr Vase Kulidžana iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, procedura davanja krvi je i dalje prilagođena situaciji izazvanoj epidemijom Kovid 19 virusa, ali da krvi uvek treba: „ Davaoci krvi su od neprocenljivog značaja za zdravstvenu službu i za pomoć bolesnim ljudima, krv je uvek potrebna i u ovom periodu sada kada je epidemija, kada su bolnice mahom pretvorene u Kovid bolnice, ali još uvek ima povreda, saobraćajnih nesreća, obolenja za čije je lečenje krv neophodna, tako da apeliujem na davaoce da ne odustaju i ne smanjuju svoje dolaske jer krvi zaista treba“, rekao je Dr Kulidžan

On je dodao kako su rezerve krvi na izmaku u ovom trenutku, i da je veoma važno da se davaoci dodatno angažuju:“Koristim i ovu priliku da pozovem davaoce da se u što većem broju odazovu na sve akcije gde god vide da se odvijaju, bez obzira koji je grad u pitanju“.

Kako najavljuju iz somborskog Crvenog Krsta, planirane su nove akcije, ali zbog situacije sa Kovid infekcijom tačni termini će biti naknadno objavljeni.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar