Održana godišnja Skupština Udruženja sportskih ribolovaca „Čikla“
U restoranu kuglane „Elkop“ održana je redovna godišnja Skupština Udruženja sportskih ribolovaca „Čikla“, kojoj su pored članova prisustvovali brojni gosti i ljubitelji pecanja. 
 
U uvodnom delu skupštine član Uprave, Dejan Dizija, je istakao potrebu značajnijeg podmlađivanja članstva, pa se sa reči odmah prešlo na delo. 
Tokom večeri sačinjen je veći spisak mladih naslednika sadašnjih pecaroša kojima će se posvetiti posebna pažnja u narednom periodu. 
 
– U taj plan obuke mladih članova pre svega treba da uđe obuka ponađanja u prirodi i očuvanja ribljeg fonda. Na kraju obuke naši mladi članovi bi dobili sertifikat, a postoji i ideja da se uz našu već tradicionalnu Smuđijadu napravi paralelno besplatno takmičenje za najmlađe, istakao je Dizija. 


 
Bilo je reči na skupštini i o zabrani pecanja na pojedinim delovima Dunava, problemu koji je najviše zaboleo pecaroše. Aplauzom je primljena informacija da je zahvaljujući zajedničkom angažovanju USR „Čikla“ i USR „Bucov“ nakon javne debate skinuta trajna zabrana, a u narednom periodu će se sa predstavnikom JP „Vojvodinašume“ organizovati udružene aktivnosti kojima će biti zadovoljne obe strane. 
 
Kao jedan od planova za naredni period istaknuta je potreba uključivanja ovog Udruženja u razvitak turizma na Dunavu. Jedan od gostiju, Miodrag Perović, predstavnik JP „Vojvodinašuma“ je na slikovit način prisutnima govorio o svim aktuelnim problemima koji tište pecaroše, i odgovorio na njihova brojna pitanja. 

 
Dejan Dizija je upoznao prisutne da je JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin  upućen zahtev za obezbeđivanje vezova za čamce članova Udruženja, a Ljiljana Krec, vd direktor ovog preduzeća je istakla potrebu saradnje u zajedničkom interesu, i otvorenost JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin za sve inicijative pecaroša. 
 
Na Skupštini je govorio i Nemanja Jović, direktor TO „Apatin“, koji je pozdravio inicijativu pecaroša za uključivanje u razvoj turizma na ovim prostorima i obećao podršku Turističke organizacije. 

 
U svečanom delu sednice  predstavniku JP „Vojvodinašume“ uručena je zahvalnica za saradnju i dugogodišnji zajednički rad na očuvanju Dunava. 
 

Nakon zvaničnog dela nastavljeno je druženje uz muziku, a glavna tema prisutnih u tom neobaveznom delu bilo je naravno – pecanje. Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar