Održana Dužijanca u Svetozaru Miletiću

Proteklog vikenda u Svetozaru Miletiću održana je manifestacija pod nazivom Dužijanca 2019. 

Program je počeo održavanjem likovne kolonije CroArt na Vujević - Ileš salašu. U Domu kulture održan je kulturno-umetnički program U avliji kod baće i nane. Nastupile su folklorne i dramske sekcije HBKUD Lemeš, kao i gosti iz KUD-a Nemet Laslo, Hora Musica Viva, Ženske klape Certise iz Đakova u Republici Hrvatskoj, tamburašice Karmele Ileš i GKUD Sombor. 

Završni dan manifestacije počeo je misom u crkvi Rođenje Blažene djevice Marije uz pevanje Ženske klape Certise. Nakon toga su predstavnici kulturno-umetničkih društava iz regiona obučeni u narodne nošnje, vozeći se fijakerima sa muzikom posetili domove prethodnih i novih Bandaša i Bandašica, te izveli prigodan program i degustirali domaću hranu i piće. Manifestacija se završila svečanim ručkom za učesnike programa i goste. 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar