Održana akcija dobrovoljnog davanja krvi u sklopu Nedelje Crvenog krsta

U sklopu obeležavanje Nedelje Crvenog krsta koja traje od 8. do 15. maja, u društvenoj sali Doma zdravlja u Apatinu održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi. Kako su nam rekli volonteri Crvenog krsta u Apatinu, akcija je bila uspešna, a pored starih davalaca, akciji su se odazvali i neki novi.

Crveni krst Apatin je u ovoj nedelji nizom aktivnosti obeležio Nedelju Crvenog krsta. Aktivnosti su realizovane na polju dobrovoljnog davalaštva krvi, prve pomoći, difuzije Crvenog krsta, socijalne delatnosti i to sve uz podršku institucija sa teritorije opštine Apatin. Akcije dobrovoljnog davalaštva krvi održane su i u zdravstvenim stanicama u Sonti i Svilojevu, a kako saznajemo naredna će se u Apatinu održati 8. juna.

Tema ovogodišnje Nedelje Crvenog krsta, a koju je opredelila Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, glasi Svuda za svakog, sa podtemom Da li ste znali.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar