Održana 203. sednica Gradskog veća

Gradsko veće grada Sombora održalo je 203. sednicu u ponedeljak, 18. maja. Na dnevnom redu našlo se 19 tačaka, a sednicom je predsedavala gradonačelnica Dušanka Golubović.

Gradsko veće usvojilo je Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Sombor za 2020. godinu. U okviru ovog Programa Grad Sombor i ove godine podržaće pčelarsku proizvodnju, za šta su izdvojena sredstva u iznosu od 1.500.000,00 dinara. Sredstva su namenjena za nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo, a biće dodeljena putem konkursa na koji će moći da se prijave registrovana poljoprivredna gazdinstva sa teritorije grada koja se bave uzgojem pčela i proizvodnjom meda.

Na 203. sednici Gradsko veće grada Sombora odobrilo je sredstva u iznosu od 10.000.000,00 dinara iz budžeta za sufinansiranje mera populacione politike grada Sombora u okviru kojih će se vršiti rekonstrukcija somborskog porodilišta.

Članovi Gradskog veća, između ostalog, odobrili su i Predlog odluke o sahranjivanju i grobljima na teritoriji grada Sombora, Predlog odluke o drugim izmenama i dopunama Odluke o održavanju čistoće na teritoriji grada Sombora i Izveštaj o radu Turističke organizacije grada Sombora za 2019. godinu, koji će se naći pred odbornicima na nekoj od narednih sednica Skupštine grada.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar