Održana 19. sednica Gradskog veća

Gradsko veće Grada Sombora održalo je danas 19. sednicu kojom je predsedavao gradonačelnik Antonio Ratković.

Članovi Gradskog veća odlučivali su o 12. tačaka dnevnog reda. Gradsko veće odobrilo je predlog za pokretanje postupka javne nabavke za izradu projektno-tehničke dokumentacije u 2021. godini za projekat izgradnje zalivnog polja „Stapar“. Imajući u vidu značaj koji poljoprivreda ima za Grad Sombor, projekat zalivnog polja u Staparu stvoriće uslove da se izmeni struktura proizvodnje koja trenutno postoji, što bi donelo daleko veći prihod poljoprivrednicima od sadašnjeg. Uslov za ovu promenu je mogućnost navodnjavanja koja bi prvo, stvorila uslove za mogućnost izbora poljoprivrednih kultura (jednogodišnjih i višegodišnjih) čija je tehnologija uzgajanja složenija i zahteva primenu navodnjavanja. Ovakve kulture stvaraju veći dohodak i profit po hektaru proizvodnje i uslovljavaju angažovanje dodatne radne snage, a samim tim i otvaraju nova radna mesta.

Članovi Gradskog veća odobrili su i predlog zaključka za dodelu novčanih sredstava u vidu poklona za prvu bebu rođenu u 2021. godini u iznosu od 100.000,00 dinara. Uslov za dodelu poklona prvorođenom detetu je da roditelji imaju prebivalište na teritoriji Grada Sombora i da je dete rođeno u Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“ Sombor. Sredstva se odobravaju na osnovu Odluke o budžetu Grada Sombora za 2021. godinu. Na 19. sednici Gradskog veća usvojeni su i usklađeni finansijski planovi iz oblasti društvenih delatnosti i iz oblasti obrazovanja, sa Odlukom o budžetu Grada Sombora za 2021. godinu.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar