Održana 12 sednica skupštine opštine Apatin
Lokacija: Apatin
30.11.-0001.

Na 12 Sednici Skupštine opštine Apatin održanoj juče u  Apatinu, pred odbornicima se na razmatranje i usvajanje našlo 35 tačaka dnevnog reda. I ovog puta rasprava se vodila oko direktnog prednosa Sednice, opozicija je bila za  direktni prenos dok su odbornici članovi vladajucih stranaka bili protiv. Sobzirom da je 27 odbornika bilo protiv, a 7 za  javni  prenos doneta je odluka da se Sednica javno ne prenosi.

Opozicija je takodje oštro kritikovala, nacin na koji se troše novčana sredstva iz mesnog samodoprinosa kao I to da li se prikupljeni novac po ovom osnovu blagovremeno prebacuje na račune mesnih zajednica ili se zadržava na računu budžeta opštine Apatin i dalje troši nenamenski. Na održanoj Sednici donete su sledeće odluke:

1.    O raspisivanju referenduma za uvodjenje samodoprinosa u naseljenim mestima Kupusina i Sonta i to za Kupusinu i Sontu za uvodjenje samodoprinosa od 3% za period od 1 avgusta 2010 do 31. Jula 2015 godine i za Sontu za uvođenje samodoprinosa od 1% za period od 1 jula 2010 do 30 juna 2020 godine.

2.    O angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta opštine za 2009 godinu.

3.    Usvojen je lokalni plan upravljanja otpadom na teritoriji opštine Apatin za period 2010-2020 godine.

4.    Odluka o davanju u zakup gradjevinskog zemljišta

5.    O stavljanju van snage odluke o stipendiranju dece žtrava ratova vođenih na teritoriji bivše SFRJ od 1991 godine i žrtava agresije Nato snaga na SRJ

6.    Usvojen je godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u opštini Apatin za 2010 godinu

7.    Usvojeni su izveštaji o radu  opštinskih javnih preduzeća, ustanova i mesnih zajednica za 2009. godinu, kao i njihovi planovi i programi za 2010. godinu.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto dana
Foto dana
VESTI.RS