Održan susret sekretara gradskih MZ sa rukovodiocima „Zelenila“
Unapređenje saradnje i efikasnije otklanjanje kvarova javne rasvete, bila je tema susreta direktora JKP „Zelenilo“ Sombor Miodraga Pupovca i šefa Odeljenja javne rasvete Aleksandra Karalića, sa predstavnicima gradskih mesnih zajednica u Somboru.
 
Sekretari Saveta MZ i rukovodioci „Zelenila“ utvrdili su najpre, proceduru prijave kvarova na javnoj rasveti, uz to, bilo je reči i o pokrivanju rasvetom delova ulica u gradu u kojima je ona slaba ili je do sada nije bilo. U tom smislu, naveden je deo Ulice Solunskih boraca (od Ul. Nikole Tesle ka XII Vojvođanske udarne brigade), Sv. Arhiđakona Stefana, (deo između Velikog pravoslavnog i Partizanskog groblja), a zatraženo je i dodatno osvetljenje oko objekta MZ Gornja Varoš, što je, prema rečima direktora Pupovca, u planu za ovu godinu.
 
-Pojačaćemo i održavanje kandelabera na Novoj Selenči, (zamenu postojećih) s obzirom na to da su opal kugle zamućene i ne propuštaju dovoljno svetla. Osim toga, predstavnici gradskih MZ su imali primedbe i na osvetljenje između blokova stambenih zgrada, ali to ne pripada Odeljenju za javnu rasvetu „Zelenila“, već je u nadležnosti Skupština stanara, odnosno, novih upravnika zgrada, rekao je Pupovac. 
 

Iako van konteksta sastanka, pomenuto je i održavanje javnih zelenih površina, konkretno - potreba nivelacije terena u Ulici Slaviše Vajnera Čiče, kod O.Š. „Dositej Obradović“, čime bi bilo omogućeno oticanje atmosferskih padavina sa trotoara.   


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar