Održan sastanak direktora Centara za socijalni rad Zapadnobačkog okruga

Povodom predstojeće kampanje 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja prema ženama održan je sastanak direktora Centara za socijalni rad Zapadnobačkog okruga u cilju organizovanja konferencije „SNAŽNA ŽENA-STUB NAPREDNOG DRUŠTVA“, koja će se sastojati iz tri panela, republičkog, pokrajinskog i lokalnog nivoa i okupiti stručnjake iz ove oblasti.

- Cilj nam je da razmenjujemo iskustva i praksu kako bismo pružili što bolju uslugu našim korisnicima. Biće nam drago da ukrstimo stručne argumente, i da u skladu sa Strategijom i politikom koju vodi resorno Ministarstvo i Vlada Republike Srbije, pratimo dinamiku razvoja socijalne zaštite i utvrdimo prioritete. Država je prošle godine donela Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, koji odlično funkcioniše, jer su nadležnosti i odgovornosti podeljene. Imamo dobru saradnju sa policijom, dogovorili smo sastanak sa komandirom Policijske stanice u Kuli i obučenim policijskim službenikom za nasilje, kako bi se unapredila saradnja i nivo pružanja usluga spustio do seoskih mesnih kancelarija, istakla je direktorka Centra za socijalni rad, Gordana Vakula.
 
Izvor: kula.rs
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar