Održan okrugli sto Budućnost mladih u Apatinu

Na okruglom stolu na temu Budućnost mladih u Apatinu u organizaciji Centra za kulturu i obrazovanje Sonta predstavljeni su rezultati projekta Glas mladih u Opštini Apatin, kao i novi Savet za mlade.

Ključni problemi omladinske politike su, kako su istakli u CEKOS-u, nedostatak razvijenih i jakih udruženja mladih i za mlade, kao i to što su aktivnosti mladih mahom vezane za institucije i udruženja u kojima oni nisu najvažniji činioci, već su to odrasli. Sa druge strane, smatraju, još uvek nije dovoljno razvijen sistem stručne podrške potrebama mladih niti sami mladi prepoznaju važnost svega pomenutog.

-Ono što je pred nama kao zadatak u narednom periodu jesu pitanja: gde su mladi, ko treba da brine o mladima i na koji način? Cilj nam je da okupimo sve zainteresovane da se uključe, daju svoje komentare i sugestije i da zajednički dalje kreiramo preporuke za unapređenje omladinske politike na lokalnom nivou - rekao je Nikola Dobrijević iz CEKOS-a.

Kako je naveo Dobrijević predstavnicima institucija, škola, udruženja građana koja se bave mladima predstavljeni su rezultati programa Glas mladih u Opštini Apatin, a bilo je reči i o merama i mogućnostima dalje saradnje.

-Formirali smo neformalnu saradničku grupu ljudi koji će se dalje baviti mladima na teritoriji Opštine Apatin. I Opštinsko veće je neki dan izglasalo novi Savet za mlade. Doneli smo pojedina strateška rešenja za mlade, koja će se, u praksi, verovatno, menjati – rekao je Dobrijević dodajući kako je glavni zaključak da je potrebno što više vidljivijih aktivnosti u kojima će mladi biti uključeni.

 


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar