Održan ekološki karavan SBB Fondacije u Kuli

Osmišljena sa idejom da probudi svest i podstakne na odgovorno ponašanje prema životnoj sredini, društveno odgovorna kampanja Ne prljaj. Nemaš izgovor! koju su 2016. godine pokrenuli kompanija SBB, SBB Fondacija i Total TV, nastavlja se i ove godine. Nakon čiščenja više lokacija u Kikindi, Zrenjaninu i Vrbasu, mobilni eko tim SBB Fondacije je 24. i 25. juna posetio Kulu.
 
Čišćenju lokacija na kojima se građani Kule najčešće okupljaju, prisustvovao je eko tim SBB Fondacije, Predrag Bajčeta, direktor poslovne jedinice SBB-a u Kuli i Dragana Potpara, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti i pokrajinski poslanik. Značaj kampanje prepoznali su i KUD Srbija i FK Hajduk-junior iz Kule, čije će aktivno učešće u akciji i kampanji omogućiti da se priča širi dalje.
 
"Posebnu zahvalnost ovom prilikom želim da u ime kompanije izrazim gradu Kuli, kao i KUD-u Srbija i FK Hajduk-junior iz Kule na punoj podršci i saradnji u realizaciji ove akcije. Sopstvenim primerom pokazali smo da je potrebno malo kako bi naše mesto bilo čistije, zdravije i samim tim lepše mesto za život. Kampanja "Ne prljaj. Nemaš izgovor" ima jasan cilj - da probudi svest i podstakne na odgovorno ponašanje prema životnoj sredini, zato ćemo, zahvaljujući velikoj podršci koju dobijamo sve vreme, nastaviti da je sprovodimo na dalje." - izjavio je Predrag Bajčeta, direktor poslovne jedinice SBB-a u Kuli i dodao da će se akcija čiščenja sledećeg vikenda sprovesti u Somboru.
 
"Opština Kula je veoma zadovoljna što je postala deo kampanje "Ne prljaj. Nemaš izgovor!" kompanije SBB, SBB Fondacije i Total TV-a. Današnju akciju sprovodimo u renoviranoj ulici Josipa Kramera i velikom Gradskom parku. Opština se uvek rado odaziva i podržava ovakve akcije društveno odgovornih kompanija. Moram da napomenem da je SBB Fondacija prošle godine opštini Kula donirala i jedno igralište, na čemu smo veoma zahvaln." - izjavila je Dragana Potpara, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti i pokrajinski poslanik.
 
"Mi smo čuvari narodne tradicije, ali smo se odazvali akciji očuvanja životne sredine kompanije SBB, kao i uvek kada su akcije tog tipa u pitanju. Odziv je stopostotan, svi naši članovi su se rado pridružili akciji uređenja jer od malih nogu imaju svest o važnosti očuvanja životne sredine." - izjavila je Nataša Grković, učiteljica iz KUD-a Srbija.

U okviru kampanje, tokom 2016. godine očišćen je veliki broj javnih površina u više od 20 gradova, postavljeno je 16 igrališta u 16 gradova Srbije, 2.500 dece videlo je predstavu Ko to tamo prlja?, dok je oko 30 javnih ličnosti podržalo kampanju kroz motivacione video poruke koje pozivaju na odgovornost. Sa akcijama koje su obeležile prošlu sezonu kao i mnogobrojnim novim aktivnostima kampanja Ne prljaj. Nemaš izgovor nastavlja se i 2017. godine, ojačana podrškom svih ljudi koji žele da grad i država postanu zdravije i lepše mesto za život.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar