Održan drugi Sajam penzionera u Somboru

U Sportskom centru Soko u Somboru je  održan drugi po redu Sajam za penzionere koji je organizovalo Gradsko udruženje penzionera uz podršku Grada Sombora.

Sajam je otvorio zamenik gradonačelnice Sombora Antonio Ratković istakavši zadovoljstvo što u Somboru postoji sajam za penzionere, upravo iz razloga što je ovo najzanemarenija populacija u gradu, a lokalna samouprava će se potruditi da se ta situacija popravi i učini drugačijom u budućnosti.

-Moram da izrazim zahvalnost organizatoru na jednoj ovakvoj manifestaciji, koja se već drugu godinu zaredom organizuje u našem gradu. Siguran sam da će ovo prerasti u tradiciju, a Grad Sombor će uvek biti pouzdan partner - rekao je Ratković.

Sajam za penzionere se organizuje sa ciljem da se podigne društvena svest o važnosti unapređenja zdravog i aktivnog starenja, kao i da se penzionerima približe mogućnosti i načini da kvalitetnije i kreativnije koriste svoje slobodno vreme, ističu organizatori.

Posetioci sajma su imali priliku da u jednom danu obave niz besplatnih pregleda, da se upoznaju sa brojnim medicinskim i farmakološkim preparatima, da se informišu o radu institucija namenjenih starijoj generaciji. Uz brojne penzionere iz Somobra i okoline, sajmu su prisustvovali i gosti iz Hrvatske, Mađarske, kao i Beograda i Subotice. Prisutnima se predstavilo 46 izlagača sa svojom ponudom, a tokom celog toka sajma se održavao prigodan kulturnoumetnički program u kome je pored ostalih učestvovalo i Gradsko kulturnoumetničko društvo Sombor izvođenjem koreografija Bunjevačke igre i Igre iz Srbije.


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar