Održan Dečji kamp umetnosti u Bačkom Monoštoru

Umetnički studio Sombor organizovao je u kampu Crvenog krsta u Bačkom Monoštoru Dečji kamp umetnosti za svoje najmlađe polaznike, uzrasta od 7 do 15 godina. Kamp umetnosti osmišljen je kao dvodnevna likovna kolonija, na kojoj mladi umetnici slikaju i crtaju na slobodnu temu, likovnom tehnikom po izboru. Osim što stvaraju, deca se prvenstveno druže i jačaju prijateljstva nastala na radionicama tokom godine. 

Tokom prvog dana boravka u kampu, volonteri somborskog Crvenog krsta održali su edukaciju na temu diskriminacije i tolerancije. Drugog dana, deca su po prvi put imala zadatak da crtaju portret po uzoru na živ model. Na taj način uče kako da viziraju i da steknu osećaj proporcije. Na samom kraju dvodnevne kolonije, organizovana je izložba nastalih radova, a nagrađeni su i najbolji. Prvu nagradu, koju je obezbedio Ars doo, osvojila je Milana Bezbradica, drugu nagradu osvojila je Tijana Maoduš, a treću Milica Josić. Posebna pohvala kampa pripala je Vesni Zec
 
Kamp umetnosti održan je i za omladince Umetničkog studija, gde su nastala ozbiljna umetnička dela, rađena na slobodnu temu.Saradnja sa somborskim Crvenim krstom nije izostala ni kod omladinaca, te su volonteri održali predavanje na temu prevencije HIV. Omladince je u kampu posetila i gradska većnica za sport i omladinu, Antonija Nađ Kosanović. Na kraju trodnevnog kampovanja, izabrani su najbolji radovi. Prvu nagradu u Omladinskom kampu umetnosti osvojila je Milica Tucaković, drugu nagradu Srđan Vujičić, a treća nagrada pripala je Neveni Mijanović. 
 
Projekti Kampova umetnosti finansirani su iz budžeta Grada Sombora kroz Programe za decu 2019 i LAP za mlade 2019. 
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar