Održan Čvarak fest u Sivcu

Prvi Čvarak fest održan je proteklog vikenda u Sivcu, a svoje umeće u spremanju ovog vojvođanskog specijaliteta demonstriralo je više od 50 ekipa, od kojih je jedna bila iz mađarskog grada Kaloča.

Prvo mesto i nagradu od 30 hiljada dinara, osvojila je ekipa Amidžić iz Sivca, drugo mesto i 20 hiljada dinara pripalo je ekipi Kikela iz Sivca, treće mesto i nagradu od 10 hiljada dinara dobila je ekipa Pobratimi iz Kule.

-Ideja da organizujemo takmičenje u spremanju čvaraka u Sivcu je sasvim opravdana, jer su Sivčani poznati kao dobri uzgajivači svinja, a da smo pogodili, svedoči činjenica da je prijavljena 51 ekipa, što je ubedljivo najveći broj ekipa na nekom festivalu čvaraka u Srbiji – rekao je sekretar Mesne zajednice Sivac Boban Damjanović.

Predsednik Opštine Kula, Damjan Miljanić, smatra da je ideja o organizovanju jednog ovakvog festivala odlična.

-Kada je ideja odlična, a organizacija još bolja, onda je to garancija da manifestacija postane tradicionalna. Prema broju učesnika, već sada je nadmašila sve slične događaje i plasirala se u sam vrh ovakvih dešavanja u Srbiji – potvrdio je Miljanić.

Prvi Čvarak fest je održan uz podršku lokalne samouprave i Turističke organizacije Opštine Kula, a uz to su posetioci mogli da probaju i kupe sveže čvarke, suhomesnate proizvode i sve ono što prati ovakve manifestacije. Za njih je bio priređen i prigodan kulturno-umetnički program. 

 

 

Foto:q media
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS