Održan Bazar zdravlja u Kruščiću

U prostorijama ambulante u Kruščiću, održan je besplatan preventivni zdravstveni pregled građana. Ovim pregledom, koji je treći za godinu dana u ovom mestu, obuhvaćeni su provera nivoa šećera u krvi, merenje krvnog pritiska, EKG kontrola, kardiološki pregled, kao i pregled abdomena.

Dr Ljiljana Beronja iz Doma zdravlja Kula, koji je i organizator ove akcije, istakla je važnost ovih pregleda, kao i zadovoljstvo odzivom:

Naš Dom zdravlja pridružio se akciji preventivnih pregleda koji se odvijaju širom Srbije. Sa ovom praksom započeli smo prošle godine, a ovo je prvi ovogodišnji pregled. Kada je o narednom pregledu reč, on će se održati 16. marta u Ruskom Krsturu. Imajući u vidu važnost pravovremenog otkrivanja i dijagnostike potencijalnih oboljenja, jasna je važnost ovih pregleda“.
 
Pored dr Beronje, preglede su obavili i dr Žarko Ševin i dr Dragan Beronja. Odziv građana bio je na visokom nivou, a očekivanja su da će, sa vremenom, broj ljudi koji koristi mogućnost besplatnog pregleda, imati tendenciju rasta. Uzevši u obzir da se veliki broj bolesti otkrije tek onda kada je i lečenje složenije i vremenski zahtevnije, jasno je da je preventiva pola zdravlja.
 
Izvor i foto: 025.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar