Održan 7. Crnogorski sabor u Crvenki

U Crvenki je u subotu održan, sedmi po redu, Crnogorski sabor. Ovo druženje, koje je okupilo Crnogorce iz kulske i svih opština koje naseljavaju kolonisti, organizovalo je Udruženje Crnogoraca iz Crvenke, uz pomoć opštine Danilovgrad.

U okviru kulturno-umetničkog dela programa, nastupili su folklorni ansambl KUD Doma kulture Sivac i guslar Rajko Radović, dok su u pevačkom delu nastupili vokalni solisti Dejan Škuletić i Miloje Bubanja. Prisutne goste pozdravili su Miodrag Kankaraš, generalni konzul Crne Gore u Srbiji i Branislav Mićunović, ambasador Crne Gore u Srbiji.

Predsednik Udruženja Crnogoraca Crvenka, Živko Jovanović, pozdravio je sve prisutne i istakao zadovoljstvo velikim brojem prisutnih, koji je konstantan iz godine u godinu. Takođe, gospodin Jovanović pozdravio je i sve one koji su pomogli u organizaciji Sabora. Veselje je potrajalo daleko iza ponoći, dok su očekivanja itekako ispunjena. Naredni izazovi su pred vratima, a svakako najvažniji jesu izbori za Nacionalni savet Crnogoraca.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar