Održan 5. Međunarodni festival orijentalnog plesa u Somboru
Proteklog vikenda u Somboru je održano peto izdanje međunarodnog festivala orijentalnog plesa "Orijentalija 2017". Festival je obuhvatao veliki plesni koncert, plesne radionice i takmičenje u orijentalnom plesu. Projekat Orijentalija 2017. sprovodi plesna grupa Inanna iz Sombora, a koordinatorka projekta je Brankica Ćurčić, plesni pedagog, osnivač i instruktor ove plesne grupe. 
 
Učesnici festivala ove godine bili su iz Grčke, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske i mnogih gradova Srbije. Plesne radionice držali su gostujući instruktori Hronis Taksidis, perkusionista iz Atine, Amra Smajić iz Zenice i Gordana Minčić iz Beograda, koji  su ujedno činili tim žirija na takmičenju.

 
Takmičari su bili podeljeni u tri kategorije – dečja, profesionalna i rising star kategorija. U dečjoj kategoriji prvo mesto osvojila je Helena Krstić iz Sombora, drugo mesto Magdalena Kulić iz Bogatića, a treće mesto Iva Katanić iz Sombora. U profesionalnoj kategoriji prvo mesto zauzela je Jasmina Plojović iz Beograda, drugi je bio Ivan Tot Živković iz Suobtice, a treća Michelle Selena Krznarić iz Osijeka. Dok je u rising star kategoriji prvo mesto osvojila Jelena Janković iz Beograda, drugo Dijana Stojadinović a treće Tina Tišma, takođe obe iz Beograda. 

 

Orijentalija 2017. sufinansira se uz podršku resurs centra Somborskog edukativnog centra kroz projekat Mladi su zakon 2017. koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar