Održan 14. Memorijal Jovan Đuran u Somboru

Tradicionalna smotra i trka zaprega, 14. Memorijal Jovan Đuran, održana je u subotu na pomoćnom terenu FK ŽAK u Somboru. Ova memorijal tradicionalno se održava u čast poznatog somborskog saračkog majstora Jovana Đurana. Smotra fijakera koja je prošla kroz gradsko jezgro zaustavila se ispred zgrade Županije gde ih je pozdravila gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović

Ovogodišnji Memorijal dobio je i novi segment. Savez za konjički sport Srbije za Olimpijske i FEI discipline odlučio je da u Somboru organizuje Otvoreno prvenstvo Vojvodine u vožnji zaprega kroz čunjeve. Organizator takmičenja je Konjički centar Panonski topot, a koordinator manifestacije je Nikola Đuran, sin i nastavljač saračkog zanata Jovana Đurana.  
 
Pokrovitelji 14. Memorijala Jovan Đuran su Grad Sombor i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo kao i mnogobrojni somborski privrednici. 
 
Sombor su, povodom ovogodišnjeg memorijala, posetili i ambasador Egipta u Republici Srbiji Amr Alguvejli i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Republici Srbiji Mumbarak Al-Daheri. Za njih je priređen prijem u Gradskoj kući. Tom prilikom prezentovana je slika Bitka kod Sente, kao i kratki dokumentarni film o potencijalima Sombora u oblasti kulture, obrazovanja, privrede, poljoprivrede i turizma. 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar