Od ovog leta novo izletište na izvoru vode koja gori kod Apatina

Za izvor sumporne vode koja gori kod Apatina se zna već decenijama. Isti toliko ovaj izvor je čamio, obrastao trskom i rastinjem, daleko od pogleda slučajnih prolaznika, a onda je Udruženje građana "Moj Apatin" odlučilo da od ovog mesta napravi prijatan kutak za izletnike (pa i turiste) i u kratkom roku svoju ideju su pretočili u delo.


Nije puno prošlo od početne ideje, a na stolu predstavnika lokalne samouprave se našao gotov idejni projekat. Sve ovo je naišlo na podršku čelnih ljudi opštine i krenulo se sa realizacijom.
Krčenje okoline i izmuljavanje je već počelo, a zatim sledi nasipanje terena i fini radovi sve sa postavljanjem prilaza, klupa, stolova, nadstrešnica, a i prostora za kuvanje paprikaša. Dinamikom radova planirano je da sve bude gotovo do 9. juna, kad će se održati i mala akcija uređenja na koju su svi pozvani. Za  10. jun se najavljuje svečano otvaranje.


Suma sumarum, ovog leta Apatin će konačno, na putu ka Ribarevu, imati jedan prijatan kutak za izlete, a takođe i novo atraktivno mesto za sve namernike koji dođu u ovaj kraj. Sve ovo je dokaz da sa samo malo dobre volje životna sredina može biti lepša i prijatnija, a ovom akcijom UG "Moj Apatin" i opština Apatin potvrđuju da sve se može - kad se hoće.


Izvor: Udruženje građana ,,Moj Apatin''


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar