Obuke za buduće preduzetnike u Kuli i Somboru
Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Sombor organizuje dve obuke pod nazivom Put do uspešnog preduzetnika
 
Prva obuka će se održati u Kuli, 27. i 28. juna, u Sali Opštine, Lenjinova broj 11, od 9 časova. 
 
Druga obuka je u Somboru, 4. i 5. jula,  u sali Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Sombor, Apatinski put broj 1, od 9 časova.  
 
Tokom dvodnevnih obuka polaznici će se upoznati sa Javnim pozivima za samozapošljavanje, postupkom registracije radnje ili preduzeća, načinom konkurisanja za bespovratna sredstva, osnovama preduzetništva, pravnim aspektom biznisa, poreskom politikom, izradom biznis plana i drugim bitnim informacijama koje su od značaja za izradu poslovne strategije i stvaranja uslova za poslovnu održivost.  
 
Po završetku obuke polaznici stiču pravo na učešće u Javnim pozivima nezaposlenim licima za dodelu subvencije za samozapošljavanje. Prijava za uključivanje u obuku može da se izvrši u najbližoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe. 
 
Cilj obuke je da se nezaposlenim osobama olakša pokretanje sopstvenog posla, odnosno, sticanje neophodnih znanja i veština kako bi svoje poslove ideje pretvorili u konkretne inicijative.  
 

   


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar