Obnovljena kuća porodici Čapko iz Ruskog Krstura
Zahvaljujući dobrim i humanim ljudima i inicijativi Mesne zajednice Ruski Krstur i JKP Ruskom iz Ruskog Krstura porodica Čapko iz ovog mesta će zimu dočekati u toploj kući sa novom izolacijom, novim krovom i novim nameštajem.
Jedan od pokretača ove humanitarne akcije je Mesna zajednica. Sekretar ove mesne zajednice Mihajlo Pašo ističe da je najvažnije da su radovi završeni pre zime i da će ova porodica sa dvoje maloletne dece biti adekvatno zbrinuta.
-Kada sam prvi put sa direktorom „Ruskoma“ obišao ovu porodicu video sam da žive u teškim uslovima i da im treba pomoć. Nakon toga smo aktivirali prijatelje, poznanike, poslovne partnere, lokalnu samoupravu i sve građane u Ruskom Krsturu i opštini. Odziv je bio veoma dobar i zajednički smo uradili krov, kuća je kompletno izolovana, postavljena su dva PVC prozora. To je ono što smo uradili, a u planu nam je da u narednom periodu opremimo deo kuće nameštajem, rekao je sekretar Mesne zajednice Ruski Krstur Mihajlo Pašo.
Direktor Javnog preduzeća Ruskom Igor Fejdi zadovoljan je odzivom donatora i dobrih ljudi koji su pomogli realizaciju projekta.
-Sve ovo smo uradili uz pomoć humanih ljudi, posebno bi istakao limara Mandića iz Kule koji je uradio krov, zatim ruskokrstursko Dobrovoljno vatrogasno društvo, opštinu Kula i mnoge druge, rekao je između ostalog, Igor Fejdi direktor JKP „Ruskom“.
Lokalna samouprava učestvuje u gotovo svim humanitarnim akcijama i brine o svojim građanima, pogotovo o porodicama koje su ugrožene kao što je bila porodica Čapko, tako će biti i ubuduće, istakao je Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula.
U ime porodice na donaciji se zahvalio najstariji član porodice Jovgen Čapko, koji je rekao da će ovo dobro delo najviše značiti deci pred kojima je život i koja sada imaju dobre uslove za život, rekao je Jovgen Čapko.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar