Obeležena Evropska nedelja mobilnosti u Kuli

Opština Kula se od ove godine priključila brojnim evropskim gradovima koji od 2002. godine, svake godine brojnim aktivnostima tokom Evropske nedelje mobilnosti promovišu i favorizuju nemotorizovane vidove prevoza u gradovima i opštinama u odnosu na automobilski saobraćaj koji koristi fosilna goriva, a sve u cilju unapređenja kvaliteta životne sredine u urbanim sredinama. Evropska nedelja mobilnosti traje u periodu od 16.-22.09.2020. godine i odvija se pod sloganom „Izaberi! Pokreni se!“, a naša opština je, pod sloganom „Danas ne koristim automobil“, obeležila simbolično. Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić rekao je da su se građani i Udruženje „Vojvođanski zeleni salaši“ uključili u akciju kako bi promovisali upotrebu sredstava za prevoz koja nisu automobili. Takođe je apelovao da se smanji upotreba automobila, ne samo zbog gužve u gradu, već i zbog ekoloških razloga. Miljanić je podsetio da su u prethodnom periodu sprovedene i humanitarne akcije koje su podrazumevale pešačenje. Današnja akcija je podrazumevala vožnju biciklima kroz Kulu, a deljene su maske i rančevi.

 

Predsednik Miljanić je podsetio da je trenutno u toku izgradnja biciklističke staze na relaciji Kula-Vrbas, a najavio je i buduće infrastrukturne projekte iz ovog domena. Projektuje se rekonstrukcija puta od Kule do Sivca, koji predviđaju 30 km nove biciklističke staze. Takođe u planu je i projekat uređenja Velikog bačkog kanala, kojim se predviđa uređenje pešačko-biciklističke staze kroz našu Opštinu. Ukupno oko 40 km biciklističke staze, koja će sledeće godine biti isprojektovanem, a u narednim godinama i izgrađene, rekao je Miljanić

 

U kampanju promovisanja zdravih stilova života i unapređenja kvaliteta životne sredine se uključilo oko 3000 gradova i opština iz 50 država Evrope i sveta.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar