Obeležen Dan dobrovoljnih vatrogasaca Srbije
U svečanoj sali opštine Kula, danas je upriličen prijem za Dobrovoljno vatrogasno društvo „Kula 1877“. Povod za svečani prijem je obeležavanje 27. septembra - Dana dobrovoljnih vatrogasaca Srbije. Vatrogasce je, u ime lokalne samouprave primio i pozdravio zamenik predsednika opštine Kula, Karolj Valka, koji je istakao da su dobrovoljna vatrogasna društva veoma značajna za našu zajednicu, jer pomažu sredini, spašavaju ljudske živote, uvek su na raspolaganju, a sve to rade na dobrovoljnoj osnovi. Valka je podsetio da je budžetom opštine Kula za sledeću godinu planirano 80 odsto povećanje budžeta za dobrovoljna vatrogasna društva.
 
Predsednik Opštinskog vatrogasnog saveza, Nenad Marjanović podsetio je da se ovaj dan obeležava u pomen vatrogasnom orkestru iz Kraljeva koji je 27. septembra 1941. godine uspeo da izađe iz okupiranog grada na Ibru. Svečanost je bila prilika da se vatrogascima dodele diplome za protekli doprinos Društvu, a neki su i unapređeni.
 
Dalibor Stojkov je rekao da je sjajan osećaj biti vatorgasac. On je pozvao sve zainteresovane momke i devojke da se pridruže Društvu. Stojkov smatra da se ne pridaje dovoljno pažnje dobrovoljnim vatrogasnim društvima.
-Trebalo bi više da se promovišu, a i mi ćemo se potruditi da to poboljšamo, rekao je Stojkov.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar