Novogodišnji paketići za mališane iz osetljivih grupa u Kuli

U prostorijama Opštinske organizacije Crvenog krsta u Kuli podeljeni su novogodišnji paketići mališanima iz osetljivih grupa. Njih dvadesetoro obradovano je poklonima i posluženjem koje su za njih i njihove roditelje, kao i volontere pripremili Crveni krst Kula, Opština Kula, Fabrika biskvita Jafa Crvenka i Cash&Carry Kula.

Deca su izvela kratak program uz pesmu i igru, a paketiće su im uručile Branislava Leđenac Bulut, stručna saradnica i Neda Rajačić, sekretarka Crvenog krsta Kula.

Projektom za pomoć deci iz osetljivih grupa u Crvenom krstu funkcioniše još od 2004. godine. Do 2017. godine projekat je finansirala Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, a od pre dve godine značaj pomenutog projekta je prepoznala lokalna samouprava.

-Cilj projekta je, osim, socijalizacije dece održavanje edukativnih, zabavnih radionica, obezbeđivanje osnovnih uslova za održavanje lične higijene, pa i samo druženje i sklanjanje dece sa ulice. Današnjim programom i poklonima koje smo pripremili želeli smo da obradujemo decu za predstojeće praznike - rekla je Rajačić. 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar