Novina u OŠ Žarko Zrenjanin - Elektronski časopis pod nazivom Školski

Osnovna škola Žarko Zrenjanin počela je sa realizacijom elektronskog časopisa pod nazivom ,,Školski''.
 

Inicijatori ideje ovog školskog časopisa su učiteljice Vera Pinćir i Snežana Panković, a koje su jesenas pohađale seminar pod nazivom  ,,Školski elektronski časopis u službi kreativnosti učenika''. Ovu ideju je podržala direktorka OŠ ,,Žarko Zrenjanin'', Nada Zdravković, kao i nastavničko veće. Pozvali su nastavnicu engleskog, Milenu Vojnović, da im se pridruži, a što je ona prihvatila sa velikim zadovoljstvom. Uskoro im se, kao tehnička podrška, priključila Biljana Popović, nastavnica informatike, i započela je realizacija ovog projekta.
 

Do sada su izašla dva broja elektronskog časopisa ,,Školski'', a odakle ideja za naziv, kakvi se sadržaji mogu naći u ovom časopisu i ko još učestvuje u njegovoj realizaciji saznali smo od Milene Vojnović, pedagoškog savetnika i nastavnice engleskog jezika u OŠ ,,Žarko Zrenjanin''.

Cilj nastanka elektronskog časopisa ,,Školski'' je da se računar među učenicima koristi i kao sredstvo za učenje, a ne samo za zabavu. Elektronski časopis praktično bi trebalo da postane alat za razvoj kreativnosti učenika.Svaki đak koji se uključi u rad ,,Školskog'' može aktivno, kompetentno, kritički i odgovorno da učestvuje u životu škole, a svojim aktivnostima u školi i zajednici afirmiše duh tolerancije, ravnopravnosti i dijaloga. Davanjem ličnog doprinosa, učenik se uči organizacionim veštinama i sposobnostima.

Svi koji žele da vide kako izgleda ovaj časopis, mogu ga pronaći na sajtu OŠ ,,Žarko Zrenjanin'' ili na linku: http://zarko.edu.rs/skolski/


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar