Novi način dobrovoljnog davanja krvi potvrdio da su Somborci veliki humanisti

Prva akcija dobrovoljnog davanja krvi prema novim odredbama Zakona o transfuzijskoj medicini, u Somboru je prihvaćena kod velikog broja građana.

Akciji se odazvalo više od 100 građana, od kojih je njih 95 dalo krv. Somborci, i ne samo Somborci, već i žitelji somborskih sela, pokazali su da za humanost ne postoje granice, već samo želja da se pomoć pruži onima kojima je potrebna.
 
Somborski Crveni krst se pokazao kao besprekoran organizator akcija dobrovoljnog davanja krvi, kao uostalom i drugih akcija koje se ovoj organizaciji povere.
 
Akciju su podržali i predstavnici lokalne samouprave, zamenik gradonačelnice Antonio Ratković i dr Dalibor Forgić, član Gradskog veća za oblast zdravstva i socijalne zaštite.
 
- Došli smo da promovišemo dobrovoljno davalaštvo krvi i nadamo se da će mnogi da slede naš primer i da se odazovu ovakvim akcijama. Vrlo je nesebično od sebe dati i pomoći nekome drugome, kazao je dr Forgić.
 
Građanima se na odzivu zahvalio Miloš Petrović, predsednik Crvenog krsta Sombor.
 
- Zahvaljujem se građanima koji su izdvojili svoje slobodno vreme i došli da daju krv, a zahvaljujem se i svima koji su Crvenom krstu pomogli u promociji ove prve akcije organizovane po novom zakonu. Sada, prema unapred utvrđenom planu, mobilne jedinice Instituta za transfuziologiju iz Novog Sada dolaze u prostorije Crvenog krsta, rekao je Petrović i dodao da će druga akcija dobrovoljnog davanja krvi biti 28. septembra u vremenu od 9.00 do 12.00 sati.
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar