Novi kapaciteti i nove mogućnosti za zapošljavanje Roma
Opština Odžaci realizuje projekat „Novi kapaciteti i nove mogućnosti za zapošljavanje“, koji za cilj ima unapređenje i osnaživanje lokalnih zajednica za uključivanje Roma. Opšti cilj Programa je podrška procesu poboljšanja socio-ekonomskog položaja romske populacije u lokalnim zajednicama. Obuke na radnom mestu će se odvijati u radnom okruženju izabranih poslodavaca koji će pružati obuke za nezaposlene Rome i Romkinje, kako bi stekli znanja i veštine potrebne za obavljanje poslova na određenom radnom mestu i samim tim bili konkurentniji na tržištu rada. Za obuke na radnom mestu se prijavilo 20 Roma, dok se na osnovu raspisanog Javnog poziva prijavilo četiri poslodavca. DAISY PRODUCTION koji će držati obuku za voditelja informativnog programa, HITRON DOO biće odgovoran za
obuku za magacionera, BAŠIĆ INVEST će obučavati pripadnike romske populacije za radnike u tekstilnoj proizvodnji i VESNA M&D&V frizerski salon, zadužen za obuku u okviru svoje oblasti. Svi polaznici, nakon završene obuke dobiće potvrdu o završenom kursu.
Opština Odžaci sprovodi ovaj Projekat u partnerstvu sa Udruženjem građana „MR Luna“ iz Bogojeva.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar