lokacija: Apatin
objavljeno: 21.01.2019.
Autor: Jelena

Novi izgled prigrevačkog vrtića oduševio najmlađe

Društvo

Završena je kompletna restauracija prigrevačkog vrtića ,,Leptirići''. Ovaj objekat PU ,,Pčelica'' tokom prošlog polugodišta bio je zatvoren zbog renoviranja, a danas je, u potpuno novom ruhu, ponovo počeo sa radom.

- Ovo renoviranje završeno je sredstvima opštine Apatin i Ministarstva bez portfelja, odnosno Ministarstva zaduženog za demografiju. U pitanju je projekat mera populacijone politike, iz kog je dobijeno 11 miliona dinara za kompletno renoviranje ovog vrtića, rekla je za 025info Dubravka Korać, zamenica predsednika opštine Apatin.
 
Osim tehničkih stvari, u vrtiću ,,Leptirići'' u Prigrevici urađen je i potpuno novi enterijer, nabavljen je novi nameštaj, a kroz ovu investiciju lokalna samouprava je pokazala da brine o najmlađima.
 
- Nakon završenih jaslica, uspeli smo da potpuno renoviramo i ovaj vrtić u Prigrevici, a ideja nam je da naredna rekonstrukcija bude obavljena i u vrtiću u Svilojevu. Projekat se privodi kraju, te se nadamo da će uskoro i deca iz Svilojeva imati ovako lepe uslove za rad kao i njihovi drugari iz Prigrevice, kaže Koraćeva.
 
Prema rečima Biljane Mandić, direktorke PU ,,Pčelica'', zgrada u kojoj se nalazi objekat namenjen najmlađim Prigrevčanima stara je preko 140 godina.
 
- Zgrada u kojoj se nalazi vrtić ,,Leptirići'' lepa je i autentična na svoj način, a danas u njoj počinjemo sa radom sa mnogo boljim uslovima. Radovi su bili raznovrsni, od krova do podruma, i uključivali su kompletnu rekonstrukciju. Uveli smo i grejanje na gas, a čime smo rešili jedno od važnijih pitanja. Podovi su promenjeni, izvedeni su keramičarski radovi i renovirani su svi sanitarni čvorovi. Komlet nameštaj je promenjen i objekat je zaista dobio sve ono što predstavlja idealne uslove za rad sa decom predškolskog uzrasta, rekla je Mandićeva.
 
Najviše od svih, preuređenim prostorijama vrtića ,,Leptirići'' u Prigrevici, obradovali su se mališani koji pohađaju isti, a njihovi osmesi i zadovoljstvo  dovoljan su pokazatelj da je posao odlično obavljen.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Kabinet Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku je u okviru mera populacione politike u 2019....

Crveni krst Odžaci je povodom obeležavanja Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, 14. juna i Međunarodnog dana borbe protiv nasilja...

Organizatori GREEN TOWN Jazz Fest manifestacije koja će se deveti put održati u bašti Bowling centra Bowlingstones u...

Šesti po redu, Dunav soja Danu polja koje su zajednički organizovali Institut za ratarstvo i povrtarstvo, kompanija Belchim...

Turistička organizacija Apatin raspisala je oglas za učestvovanje na javnom nadmetanju za zakup pozicije  za štand za distribuciju pića.  

Juče je u Ožacima, kako je rekao pomoćnik predsednika Opštine Milorad Stanišić, nastavljena akcija tretiranja komaraca.